Убитий аборигенами американський місіонер йшов на "поклик Бога" – плем’я не покарають

Убитий аборигенами американський місіонер йшов на "поклик Бога" – плем’я не покарають

Убитий аборигенами американський місіонер йшов на "поклик Бога" – плем’я не покарають

Фото: скриншот з відео

Контакт із зовнішім світом може знищити усіх людей на острові.

Убитий індійськими тубільцями місіонер вважав, що йде на "поклик Бога", аби "просвітити" плем'я, і роками планував мандрівку до них.

Про це повідомляє Daily Mail.

Джон Чау загинув тільки-но ступив на віддалений острів плем’я сентінельців – там його зустріли градом стріл. Після цього аборигени кинули мотузку на шию чужинця і забрали з собою.

Друг місіонера розповідає про нього, як про доброго і чуйного хлопця. За його словами, Андаманські і Нікобарські острови, де проживають войовничі аборигени, давно цікавили Джона.

Міжнародний християнський концерн закликав покарати винних, проте це навряд чи вдасться. Плем’я, яке вбило американця, неможливо притягнути до відповідальності, адже контактувати з ними – незаконно.

Свою чергою організації Survival International, яка проводила кампанію із захисту корінного населення цих островів, назвала інцидент "трагедію, яку не можна було допускати". Там зазначили, що індійська влада мала забезпечити захист островів заради безпеки і самого плем’я, і чужинців.

В організації підкреслили, що візит із зовнішнього світу загрожує знищенням усьому племені. Люди на цьому острові можуть не мати імунітету до деяких "звичних" для інших патогенів.

"Сентінельці знову і знову показують, що хочуть, аби їх залишили у спокої. І їхні бажання треба поважати", - додали там.

Тим часом тіло американця досі залишається на острові. Як повідомлялося, доправити місіонера на острів погодилися двоє рибалок. Наразі вони затримані.

Індійська влада від 1967 роки намагалась встановити контакти із тубільцями на території Андаманських та Нікобарських островів. Зокрема для сентінельців влада залишала подарунки, такі як кокосові горіхи, відра або свиней. Однак тубільці найчастіше використовували їх не за призначенням. Після кількох смертельних випадків індійська влада згорнула програму і наразі їхній контроль над островом фактично обмежується лише спостереженням на відстані.

Востаннє сентінельці згадувались у 2006 році, коли вбили двох рибалок, які незаконно виловлювали рибу в межах острова. Гелікоптер, який прилетів, щоб забрати їхні тіла, тубільці прогнали списами та стрілами.

У джунглях Бразилії зафільмували плем’я аборигенів, що живуть у первісних умовах

У джунглях Бразилії зафільмували плем’я аборигенів, що живуть у первісних умовах

Повʼязані теми:

Наступна публікація