Учасницю Pussy Riot не випустили з Росії до Британії

Учасницю Pussy Riot не випустили з Росії до Британії

Фото: Reuters

Вона збиралась відвідати виставу за мотивами своєї книги.

Учасниці Pussy Riot Марії Альохіній не дозволили вилетіти з московського аеропорту рейсом до Лондона.

Про це повідомляє Медіазона.

Альохіна розповіла, що о 16:00 вона мала вилетіти з Домодєдово до Лондона, а звідти в Едінбург на фестиваль, де буде проходити татральна вистава за мотивами її книги Riot Days.

"На паспортному дівчина взяла паспорт, подивилася в комп'ютер, відразу зателефонувала і щось пошепки майже сказала в трубку", - розповідає Альохіна. Після цього учасниці Pussy Riot сказали, що її документи вимагають додаткової перевірки.

"Прийшов співробітник - взагалі хлопчик - сказав, що ФСБ", - описала Альохіна спілкування зі співробітниками аеропорту. В результаті їй повідомили, що їй заборонений виїзд з країни.

Нагадаємо, четверо активістів групи Pussy Riot в міліцейській формі вибігли на поле під час фінального матчу Чемпіонату світу з футболу, в якому збірна Франції впевнено обіграла Хорватію. Pussy Riot заявили, що своєю акцією вимагають звільнення політичних в'язнів, припинення кримінальних справ за репости і незаконних арештів на мітингах, а також допущення політичної конкуренції в Росії. За це вони отримали 15 діб арешту.

У Москві за протест затримали учасницю групи "Pussy Riot"

У Москві за протест затримали учасницю групи "Pussy Riot"

Повʼязані теми:

Наступна публікація