Україна депортувала до Азербайджану опозиційного блогера і активіста Ельвіна Ісаєва

Україна депортувала до Азербайджану опозиційного блогера і активіста Ельвіна Ісаєва

Україна депортувала до Азербайджану опозиційного блогера і активіста Ельвіна Ісаєва

Фото: Фото з відкритих джерел

Ісаєв критикує нинішнього президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Україна депортувала до Азербайджану опозиційного блогера і політичного активіста Ельвіна Ісаєва.

Про це повідомила пресслужба Державної міграційної служби Азербайджану.

"Громадянин Азербайджанської Республіки, який народився 1980 року, Ельвін Ісаєв Ільтихам, був депортований в Азербайджан 12 грудня 2019 року за порушення імміграційного законодавства в Україні", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що 14 грудня Ісаєва помістили у слідчий ізолятор №1 Пенітенціарної служби Азербайджану на підставі рішення Насиминського районного суду від 22 серпня нинішнього року про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. 

Ельвіна Ісаєва затримали у серпні у Росії, де його паспорт на підставі судового рішення визнали незаконним. У вересні він приїхав до Києва. Як повідомляє theБабель, востаннє азербайджанця бачили біля будинку на вул. Палладіна у Святошинському районі Києва. Відомо, що за цією адресою він проживав у своїх друзів.

Ісаєв розповідав про корупцію на своїй батьківщині, критикував нинішнього президента Азербайджану Ільхама Алієва, неодноразово називав його диктатором. "Кавказький вузол" пише, що голова правозахисного комітету "Громадянське сприяння" Світлана Ганнушкіна вважає, що Росія навмисно позбавила Ісаєва громадянства, бо приводу для видачі його Азербайджану немає.

Як повідомлялося раніше, правозахисницю і спостерігачку Італійської федерації з прав людини (FIDU) Людмилу Волошину та фотокореспондента і спостерігача цієї місії Валерія Явтушенка депортували з Казахстану. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація