Україна не визнає результати каталонського референдуму за незалежність

Україна не визнає результати каталонського референдуму за незалежність

Фото: Reuters

У МЗС сподіваються, що Іспанія вирішить внутрішньополітичні проблеми демократичним шляхом.

У Міністерстві закордонних справ вважають нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії.

Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Україна вважає нелегітимним проведений каталонської владою 1 жовтня 2017 поточного року референдум, заборонений Конституційним судом Іспанії через його невідповідність Конституції держави", - йдеться у повідомленні.

У МЗС підкреслили, що Україна виступає за "безумовну повагу суверенітету й територіальної цілісності всіх держав світу в межах міжнародно визнаних кордонів і дотримання ними основоположних принципів і норм міжнародного права".

"Переконані, що Іспанія як одна з лідерів демократії у світі, спираючись на міцний фундамент демократичних традицій і цінностей, які свого часу зумовили мирний перехід від диктатури до демократії і згодом - до членства в НАТО і ЄС, буде демократичним способом вирішувати всі нагальні проблеми внутрішньополітичного життя", - додала Беца.

Наголошується, що Україна підтримує готовність уряду Іспанії до політичного діалогу з парламентськими політсилами для відновлення правопорядку і стабільності.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум щодо незалежності Каталонії, який не визнала центральна влада Іспанії. Згідно з обробленими результатами, близько 90% каталонців проголосували на референдумі за відокремлення.

Поліція вирішила "заспокоїти" незгодних з офіційним Мадридом гумовими кулями та кийками. ЗМІ повідомили, що 294 особи постраждали в Барселоні, 355 осіб в передмістях міста, 46 поранених в центральній частині Каталонії, 27 осіб - в Таррагоні, 249 - в Жироні, 111 - в Льейде, 55 осіб - в регіоні Террес-де-Лебре.

Ціна Каталонського референдуму: Європейська комісія заявила, що не визнає результатів голосування

Ціна Каталонського референдуму: Європейська комісія заявила, що не визнає результатів голосування

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація