Україна представила на засіданні ПА НАТО доповідь про зв'язки Росії з ісламськими терористами

Україна представила на засіданні ПА НАТО доповідь про зв'язки Росії з ісламськими терористами

Голова МЗС Росії Сергій Лавров вітає представника Талібану на переговорах щодо ситуації в Афганістані у Москві. / Фото: Reuters

Це вже шоста подібна доповідь.

Українська делегація під час засідання Парламентської асамблеї НАТО презентувала чергову доповідь про зв'язки Росії з ісламськими терористичними організаціями.

Про це повідомила голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз.

За її словами, особливу увагу у доповіді приділили зв'язкам Кремля із Талібаном, а також також свідченням постачання зброї та матеріальних ресурсів цій організації.

Окрім того, українська делегація надала свідчення того, що російські спецслужби заохочують радикальних ісламістів залишати територію РФ і навіть забезпечують їм переліт, щоб вони брали участь у бойових діях за кордоном, зокрема, у Сирії на боці "Ісламської держави" ("ІД").

Також зазначається, що серед багатьох колишніх членів партії БААС в Іраку є люди, які проходили навчання в радянському КДБ. Баасисти становили ядро військово-політичної еліти часів іракського диктатора Саддама Хусейна, а потім - верхівку "ІД".

Ірина Фріз додала, що ще у 1980-х роках за часів керівництва КДБ Юрієм Андроповим була започаткована ідея використання ісламського тероризму проти Заходу.

Нинішня доповідь про зв'язки Росії з ісламістами є вже шостою, яку Україна представляє на засіданнях Парламентської асамблеї НАТО.

"Сьогодні під час його презентації президент ПА НАТО та глави делегацій Великобританії, Франції, Німеччини, США, Канади, Туреччини, Іспанії зазначили, що ці репорти є дуже важливими для розуміння агресивних дій Росії", - зазначила Ірина Фріз.

Нагадаємо, у травні Україна передала країнам-членам НАТО доповідь, в якій зазначається, що Росія активно проводить розробку та випробування хімічної та біологічної зброї. 

Півтори сотні солдатів загинули внаслідок атаки бойовиків "Талібану" на військову базу в Афганістані

Півтори сотні солдатів загинули внаслідок атаки бойовиків "Талібану" на військову базу в Афганістані

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація