Україна звернулась до ООН для забезпечення доступу лікарів до політв'язнів у Росії

Україна звернулась до ООН для забезпечення доступу лікарів до політв'язнів у Росії

Фото: УНІАН

Раніше Єльченко повідомив, що передав список українських політв’язнів Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

Посол України Юрій Клименко звернувся до ООН з проханням забезпечити доступ лікарів до українських політв'язнів, утримуваних у Росії

Про це повідомляє Постійне представництво України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві в Twitter, - повідомляє Укрінформ

"Оскільки кожна година має вирішальне значення для утримуваних РФ українських політв’язнів, стан здоров’я яких погіршується, звертаємось до спецдоповідача ООН знайти шляхи забезпечення їхнього права на здоров’я та доступу до них незалежних лікарів", - йдеться у повідомленні.

За словами Клименка, "мільйони українських громадян в умовах російської окупації позбавлені можливості реалізації свого права на здоров’я".

Раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що передав список українських політв’язнів Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

"Мав зворушливу телефонну розмову з Валентином Карпюком - братом політв’язня Миколи Карпюка, що відбуває незаконне покарання в РФ. Один із списку бранців Кремля, який ми щойно передали Генсекретареві ООН. Робимо все можливе для його звільнення. Тиск на Росію не припинятиметься!" - написав він у Twitter.

Голодування Сенцова: ТСН.Тиждень перевірила, що відчуває пацієнт під час годування через зонд

Голодування Сенцова: ТСН.Тиждень перевірила, що відчуває пацієнт під час годування через зонд

25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. 

28 травня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію. 31 травня Ксенія Собчак повідомила, що мала розмову відеозв'язком із Сенцовим. Він виглядав худим та блідим, у нього випали два зуби через голодування.  Лікарі, які стежать за станом здоров'я  політв’язня, попередили, що після 30 дня його голодування йому почнуть заливати до носа поживну суміш  

Повʼязані теми:

Наступна публікація