Українці в Канаді закликають услід за США розширити санкції проти РФ

Українці в Канаді закликають услід за США розширити санкції проти РФ

Фото: pixabay.com

Канада вже два роки не збільшувала перелік санкцій проти Росії за незаконну окупацію Криму та вторгнення до Східної України.

Українська громада Канади просить офіційну Оттаву послідувати прикладу США й розширити санкції проти Росії.

Про це заявив виконавчий директор Конгресу українців Канади Ігор Михальчишин, - пише Укрінформ.

“КУК закликає Канаду невідкладно повторити санкції, накладені Штатами на Росію з листопада 2016 року й донині. Відповідь вільного світу на тривалу агресію Росії повинна бути міцною та скоординованою”, - сказав Михальчишин.

Він наголосив, що Канада вже два роки не збільшувала перелік санкцій проти Росії за незаконну окупацію Криму та вторгнення до Східної України.

“Конгрес усе більше занепокоєний тим, що Канада продовжує відставати від американських союзників у масштабі санкцій, запроваджених проти російського режиму”, - наголосив виконавчий директор КУКу.

США розширили санкції проти Росії за анексію Криму та війну на сході України

США розширили санкції проти Росії за анексію Криму та війну на сході України

Нагадаємо, що 8 листопада Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США офіційно оголосив про запровадження нових обмежень проти Росії через ситуацію навколо окупованого Криму та Донбасу, зокрема, до санкційного списку потрапили троє фізичних осіб та дев'ять підприємств.

Нагадаємо, 2 березня президент США Дональд Трамп продовжив на рік санкції проти Росії, запроваджені через ситуацію в Україні. Пояснюючи своє рішення, Трамп зазначив, що дії та політика уряду Російської Федерації, включаючи анексію Криму та застосування збройної сили в Україні, "продовжують створювати нетипову та надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці Сполучених Штатів". 

Рішення про надзвичайний стан в сфері національної безпеки США через ситуацію в Україні було введено 6 березня 2014 року. Воно є підставою для подальших дій виконавчої гілки влади США з введення санкцій, пов’язаних з ситуацією в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація