Українець вкрав у Microsoft $10 млн і купив Tesla та віллу біля озера

Українець вкрав у Microsoft $10 млн і купив Tesla та віллу біля озера

Йому загрожує до 20 років в'язниці та штраф у 250 тисяч доларів.

У США поліція заарештувала 25-річного українця Володимира Кващука за організацію шахрайської схеми під час роботи у Microsoft.

Про це пише The Register.

Відомо, що чоловік працював у компанії від серпня 2016 до червня 2018 року. Він був QA-тестувальником у команді Universal Store Team, яка відповідає за комерційну діяльність у Мережі. Як зазначається, тестувальники цієї команди можуть робити безкоштовні покупки, користуючись знижковими картами. Українець купував за знижками подарункові карти у магазині Microsoft і продавав їх третім особам за заниженими цінами. 

Згодом у компанії виникли підозри через підозріло різкий стрибок у використанні подарункових сертифікатів і вона провела розслідування, залучивши Секретну службу і Податкове управління США. Правоохоронці відстежили ланцюжок акаунтів і цифрових гаманців, вказавши на Кващука. Завдяки шахрайству українець придбав собі автомобіль Tesla вартістю $162 тис. і віллу біля озера вартістю $1,6 млн. Своєю чергою, у Microsoft звинуватили українця у завданні збитків компанії на суму $10 млн. Якщо чоловіка визнають винним, йому загрожує до 20 років у в’язниці і штраф у $250 тис.

Як повідомлялося раніше, правоохоронці викрили шахраїв, які заснували в Україні фірму Tesla Motors, представлялись офіційним дилером електромобілів, а на додачу пропонували придбати цінні папери американської корпорації. Лише у одного з клієнтів зловмисники видурили 120 тисяч доларів. Двох членів угруповання затримали в Одесі. У них виявили печатки та елементи одягу з емблемами корпорації Tesla.

Шахраї з Одеси "заснували" в Україні представництв Tesla і видурили тисячі доларів

Шахраї з Одеси "заснували" в Україні представництв Tesla і видурили тисячі доларів

Повʼязані теми:

Наступна публікація