Українка потрапила до рейтингу найвпливовіших жінок року за версією ВВС

Українка потрапила до рейтингу найвпливовіших жінок року за версією ВВС

Фото: FLUROSAT

Вона є засновницею стартапу Flurosat, який надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу.

BBC оприлюднила список найбільш впливових та наснажливих жінок року. До нього, з-поміж інших, увійшла уродженка України, підприємиця Анастасія Волкова.

Про це повідомляє ВВС News Україна у вівторок, 24 листопада.

Вона є засновницею стартапу Flurosat, який надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу. Сервіс працює за підпискою і допомагає фермерам отримувати різноманітні дані про стан їхнього врожаю. Зокрема, Flurosat аналізує супутникові знімки полів, фотографії з дронів, застосовує технології штучного інтелекту й на основі отриманої інформації радить фермерам, як краще поводитися із врожаєм.

Користувач, приміром, може отримати підказки та рекомендації щодо поливу, використання добрив, потенційної дохідності його поля тощо. Система дозволяє виявити потенційні проблеми із врожаєм задовго до того, як вони стануть помітні неозброєним оком, запевняють у Flurosat.

"Ми даємо фермерам рекомендації – кажемо, наприклад, що ось у цій частині поля рослини зневоднені. А на іншій – виснажені та потребують добрив", – пояснювала засновниця Flurosat в одному зі своїх інтерв'ю.

Flurosat частково створюється в Україні – тут працює команда розробників проєкту. Зараз послугами стартапу користуються понад тисяча компаній з 15 країн світу.

Зазначимо, що Анастасія Волкова, після того як здобула вищу освіту в Національному авіаційному університеті у Києві, згодом отримала ступінь магістра у Варшавському технологічному університеті, а 2015 року переїхала до Австралії, щоб займатися наукою.

У 2018 році вона захистила докторську дисертацію в місцевому Сіднейському університеті.

Влітку цього року видання MIT Technology Review (журнал, що видається Массачусетським інститутом технологій) додав Волкову до списку новаторів віком до 35 років.

Про те, як етнічній українці вдалося потрапити до Конгресу США та як втілювалася її американська мрія — у нашому матеріалі.

Перша конгресменка-українка: Вікторія Спартц виграла вибори в Індіані

Перша конгресменка-українка: Вікторія Спартц виграла вибори в Індіані

Повʼязані теми:

Наступна публікація