Українська балерина підкорила Німеччину і стала примою в Берліні

Українська балерина підкорила Німеччину і стала примою в Берліні

Фото: ТСН

Шлях на вершину для неї був важким.

Українка Яна Саленко стала гордістю берлінського балету. Вона опинилася за кордоном, бо вийшла заміж за німця, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Колишня киянка тепер прима-балерина берлінського театру, хоч починати кар’єру в Німеччині їй довелося фактично заново – тодішній керівник їй відмовляв. «Для мене це був виклик», - зізнається вона. Яна свідомо пішла на пониження, почала активно працювати над своєю технікою і брати участь у міжнародних конкурсах – і після завойованих золотих медалей у керівництва вже не було іншого вибору, як давати їй ролі. Саленко повернула собі звання прими та утримує його ось уже десять років.

Українка радіє, що в її житті все налагодилося, бо раніше мала проблеми не тільки з роботою, але й родиною коханого. «Моя мама і моя родина були більш ніж здивовані цим весіллям і хотіли мене відмовити», - зізнається соліст берлінської опери Маріан Вальтер. Але попри всі перестороги, пара щаслива. «Я сподіваюся, якщо в нас вийде, я хочу мати ще більше дітей. Ще, може, двох», - каже Яна.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Киянка Яна Саленко розповіла про шлях до успіху в Берлінській опері

Киянка Яна Саленко розповіла про шлях до успіху в Берлінській опері

Повʼязані теми:

Наступна публікація