Українські літаки відкрили нове авіашоу в Туреччині

Українські літаки відкрили нове авіашоу в Туреччині

Фото: tim5000.livejournal.com

У політ на Ан-178 вирушив керівник поліції цієї країни.

Туреччина вперше у своїй історії проводить масштабне авіашоу "Євразія". Десятки літальних апаратів з усього світу, але до українських літаків прикута чи не найбільша увага, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Загальна увага була прикута до Ан-178, який швидко здійнявся в повітря та попрямував до узбережжя Середземного моря. На його борту було з десяток офіцерів турецької армії та поліції. Слідом до старту підготувався концепт Ан-77, пілоти якого навмисно викотилися ледь не на середину злітної смуги – їм важливо показати, який короткий розбіг у літака. Велетню знадобилося всього 350 метрів, аби відірватися від землі.

Туреччина вперше у своїй історії проводить масштабне авіашоу "Євразія"

Туреччина вперше у своїй історії проводить масштабне авіашоу "Євразія"

Вперше ТСН вдалося отримати відео з кабіни цього літака у польоті – ледь не бойові розвороти, мінімальна швидкість над відвідувачами виставки, гірка і фірмове приземлення "по-антоновськи" - по крутій глісаді. Пілот Володимир Мосін не приховує задоволення та роздає інтерв’ю, а техніки та штурман отримують свій шматок слави – дівчат, посмішки та селфі.

За 40 хвилин на аеродром повертається Ан-178.  Для керівництва держпідприємства "Антонов" важливо, що на його борту полетів командувач турецької жандармерії, котра є потенційним замовником українського літака. Генерал не приховує, що машина йому сподобалася. "Дуже хороший! Він потрібен будь-якій армії!", - заявив він.

Ділові переговори розпочнуться в четвер, їхній результат ніхто не може спрогнозувати, але початок уже непоганий – першу турецьке авіашоу "Євразія" відкривали саме українські літаки.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація