Українських туристів в Єгипті пошматувала акула: чому люди опинилися у місці, де ніхто не пірнає

Українських туристів в Єгипті пошматувала акула: чому люди опинилися у місці, де ніхто не пірнає

Фото: Pexels

Дитині медики ампутували руку.

У єгипетському Шарм-ель-Шейху акула напала на родину українських туристів. ЗМІ повідомляють, що вони пірнали з аквалангом у місцях, де це заборонено.

Що відомо про стан українців - у сюжеті ТСН.Ранок.

Єгипетські лікарі готуються до операції, яку пораненому хлопчику проведуть сьогодні. Лікарі не змогли врятувати руку 12-річному українцеві. Підліток перебуває у важкому стані. Його мама та інструктор, які теж постраждали від хижої рибини, почуваються краще.

Зараз лікування взяв на себе уряд Єгипту. Постраждалим надають всю необхідну медичну допомогу. Посольство України перебуває на зв'язку з рідними потерпілих.

Інцидент стався на відпочинку на курорті Шарм-ель-Шейх. Родина придбала екскурсію на яхті з зануренням з аквалангом. Такі екскурсії, наголошує туроператор, у регіоні заборонені вже рік. Їхні клієнти кажуть, що придбали послугу в місцевих агентствах. "Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали", - йдеться у повідомленні.

У Шарм-ель-Шейху акула атакувала українських туристів

У Шарм-ель-Шейху акула атакувала українських туристів

За повідомленнями ЗМІ, у місці, де стався напад, ніхто не пірнає. Туди човни припливають годувати риб. Саме це могло привабити акул. Після нападу єгипетська влада тимчасово обмежила роботу пляжів, аби спеціалісти перевірили берегову лінію.

У 2010 році у Шарм-ель-Шейху сталася серія атак акул. Тоді четверо людей постраждали, а громадянка Німеччини загинула. Серед версій нападів океанологи називали надзвичайно теплу воду, яка привабила акул, чи людську діяльність, бо дайвери часто підгодовували риб у районі нападу.

Що саме стало причиною атаки нині, розслідує єгипетське Міністерство туризму. Там обіцяють згодом оприлюднити доповідь про напад хижака.

Повʼязані теми:

Наступна публікація