Український дипломат та сестра Сенцова опинилися поруч із місцем стрілянини у Страсбурзі

Український дипломат та сестра Сенцова опинилися поруч із місцем стрілянини у Страсбурзі

Фото: Reuters

Центр міста повністю перекритий.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба опинився у 200 метрах від місця стрілянини у французькому Страсбурзі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Так сталося, що на момент стрілянини я був 200 м від місця події на офіційній вечері. Але наша спецслужба спрацювала швидко і разом з французькими колегами провела евакуацію. За що дуже дякую", - розповів Кулеба.

Дипломат зазначив, що наразі центр Страсбурга повністю перекритий поліцією та військовими, над містом літають гелікоптери.

У Страсбурзі теракт. Місто завмерло. Останнє повідомлення поліції: думали, що стрільця знайшли і заблокували, але ні....

Опубліковано Dmytro Kuleba Вівторок, 11 грудня 2018 р.

Недалеко від місця стрілянини - у будівлі Європарламенту - також перебувала сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан. Вона поїхала до Страсбургу, щоб отримати премію Сахарова, яку призначили її братові.

Наталія Каплан написала у Facebook, що будівлю європейського законодавчого органу закрили і нікого з неї не випускають.

Страсбург. День второй. Сегодня я побила собственный рекорд: более 40 интервью за день. Спасибо за организацию, я сидела...

Опубліковано Натал'єю Каплан Вівторок, 11 грудня 2018 р.

Постійне представництво України при Раді Європи попередило українців, які перебувають у Страсбурзі, що поліція рекомендує залишатися у своїх оселях. У разі потреби можна зв'язатися із посольством України у Франції або черговим представництва України при РЄ. Дипломати наразі з'ясовують, чи є українці серед постраждалих у стрілянині.

До уваги громадян України! У зв'язку з надзвичайними подіями у центрі Страсбурга місцева поліція рекомендує мешканцям...

Опубліковано Постійне представництво України при Раді Європи Вівторок, 11 грудня 2018 р.

Зараз у Страсбурзі засідає Європарламент - у депутатів пленарний тиждень. Тож у місті кілька тисяч працівників європейських інституцій, а кілька євродепутатів опинилися у безпосередній близькості до місця стрілянини, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Стрілянина у Страсбурзі: невідомий відкрив вогонь на святковому ярмарку

Стрілянина у Страсбурзі: невідомий відкрив вогонь на святковому ярмарку

Нагадаємо, 12 грудня у центрі французького міста Страсбург сталася стрілянина. Спочатку повідомлялося, що загинула одна людина, ще від трьох до шести постраждали. Згодом стало відомо про чотирьох загиблих та 11 постраждалих. Стрілянина сталася поблизу різдвяного ярмарку, який щороку відвідують мільйони туристів. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація