Український літак поблизу Тегерана був збитий іранською ракетою – прем’єр Канади

Український літак поблизу Тегерана був збитий іранською ракетою – прем’єр Канади

Фото: Associated Press

Трюдо, як і Трамп зазначив,  що літак могли збити помилково.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що український літак поблизу Тегерана був збитий іранською ракетою. Про це він заявив під час брифінгу.

Канадський прем’єр посилається на дані канадської розвідки та союзників країни. За його словами, літак був збитий іранською ракетою земля-повітря.

Він, як і президент США Дональд Трамп зазначив, що літак могли збити помилково. "Це, можливо, було ненавмисно", - сказав Трюдо.

Прем’єр Канади сподівається, що ретельне розслідування дасть відповіді на те, чому літак МАУ розбився після зльоту. "Я готовий поговорити з будь-ким, щоб отримати відповіді", - наголосив він.

За декілька годин до заяви Трюдо одразу кілька провідних американських видань і телеканалів повідомили про те, що Boeing 737-800 був помилково збитий Іраном одразу після зльоту з аеропорту Тегерана.

Президент США Дональд Трамп також не вірить, що український літак розбився через технічну несправність. Під час брифінгу він зазначив, що політ відбувався над неспокійним районом, тож "хтось міг просто помилитися".

Слідство розглядає 4 версії авіакатастрофи літака МАУ – секретар РНБО

Слідство розглядає 4 версії авіакатастрофи літака МАУ – секретар РНБО

Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім, двоє людей так і не сіли на борт літака.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні.

Офіс генпрокурора вже розпочав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі ІрануТСН.ua зібрав головне про аварію та стежить за подіями в текстовій онлайн-трансляції.

Мати загиблого під Тегераном старшого стюарда переконана, що літак упав через теракт

Мати загиблого під Тегераном старшого стюарда переконана, що літак упав через теракт

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном
Наступна публікація