"Український скандал" у США: бізнесмени Парнас і Фруман не визнають своєї провини

"Український скандал" у США: бізнесмени Парнас і Фруман не визнають своєї провини

Їх звинувачують у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

Двоє донорів кампанії президента США Дональда Трампа Ігор Фруман та Лев Парнас не визнають своєї провини. 

Про це вони заявили у суді, повідомляє BBC.

У короткій заяві журналістам поза судом у середу Парнас зазначив: "Я з нетерпінням чекаю на енергійний захист в суді, і я впевнений, що з часом правда буде розкрита, і я буду виправданий".

Адвокат Парнаса Едвард Макмахон у суді спитав, чи можуть деякі докази у справі покриватися привілеєм виконавчої влади - правом президентів США та їхніх помічників зберігати на конфіденційність.

Юрист також зазначив, що Лев Парнас мав справу з адвокатом Трампа Руді Джуліані. Макмахон припустив, що, можливо, у справі знадобиться участь юриста Білого дому та Міністерства юстиції.

Розвиток "Ukraine-Gate": у США заарештували Ігоря Фурмана та Льва Парнаса

Розвиток "Ukraine-Gate": у США заарештували Ігоря Фурмана та Льва Парнаса

Нагадаємо, у США затримали бізнесменів радянського походження Ігоря Фрумана та Лева Парнаса – людей з оточення адвоката американського президента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, які, за даними ЗМІ, надавали йому допомогу у вирішення "українського питання". 

Їм висунули звинувачення у чотирьох злочинах, включаючи порушення правил фінансування виборчих кампаній, неправдиві заяви до Федеральної виборчої комісії та фальсифікацію записів. Згідно з обвинувального акту, Фруман і Парнас та їхні спільники залучали від російського донора мільйони доларів у політичну систему США, стверджуючи, що ці гроші належать їм. Окрім того, їх звинуватили у "прагненні політичного впливу не лише для просування власних фінансових інтересів, а і для просування політичних інтересів українського урядового чиновника, який домагався відставки посла США в Україні" Марі Йованович.

Раніше Associated Press повідомляло, що Парнас та Фруман також прагнули замінити Андрія Коболєва, генерального директора української енергетичної компанії "Нафтогаз", іншим топменеджером цієї компанії Андрієм Фаворовим. За даними AP, їхня мета полягала в тому, щоб співпрацювати з Фаворовим у вигідній угоді щодо експорту скрапленого газу в Україну.

Парнас і Фруман, за даними theБабель, були присутні під час спілкування адвоката американського президента Руді Джуліані із колишніми генпрокурорами Юрієм Луценком та Віктором Шокіним

Про Фрумана та Парнаса в одному зі своїх інтерв'ю говорив і бізнесмен Ігор Коломойський. Він називав їх "аферистами", які перебувають під розслідуванням у США. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація