Уряд Малайзії не поспішає сваритися з Росією, бо у неї в руках "всі ключі до слідства"

Уряд Малайзії не поспішає сваритися з Росією, бо у неї в руках "всі ключі до слідства"

Уряд Малайзії не поспішає сваритися з Росією

Пересічні ж малазійці вимагають від влади більш жорсткішої реакції.

Більш як півсотні сторінок малайзійської газети "Нью Санді Таймз" присвячені авіакатастрофі літака МН17. Ще в суботу малазійці сподівалися якнайшвидше повернути на батьківщину тіла рідних і близьких, а на наступний день читають, як їх обшукують озброєні сепаратисти, крадучи гаманці і коштовності, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

У міжнародному аеропорту Куала-Лумпура дедалі більше голосів, що вимагають від уряду жорсткішої реакції. Там ніхто не вірить, що Малайзія чогось доможеться сама по собі, переконані, що справу врятує лише міжнародний тиск, але для цього на міжнародну спільноту треба тиснути урядові.

Своєю чергою, малазійський уряд вимагає у терористів дотримуватися міжнародного права, адже, згідно з ним, власники "Боїнга", тобто "Малайзійські авіалінії", мають виняткове право на "чорні скриньки", а от з Росією сваритися поки що не поспішають із прагматичних міркувань.

"Уряд вирішив, що зараз не час для протистояння з Росією, бо росіяни тримають всі ключі до слідства. Наприклад, ми знаємо, що росіяни близькі до бойовиків, які контролюють територію, де впав літак. Тож без співробітництва з Росію малайзійська команда просто не зможе проводити жодного розслідування на місці", - сказав політолог Джеймс Чін.

У малазійців подвійне горе через неможливість поховати загиблих за релігійним обрядом

У малазійців подвійне горе через неможливість поховати загиблих за релігійним обрядом

Тим часом, у буддистському храмі в середмісті Куала-Лцмпура збираються  на жалобну панихиду. Жодних релігійних обмежень, поруч стоять буддисти, християни, мусульмани: запалюють свічки на знак пам'яті за загиблими.

Як вже раніше повідомлялося, розслідувати теракт із малазійським літаком в Україну вже прибули до 200 експертів з усього світу.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація