Уряд США заради сумнівного експерименту перетворює котів на канібалів – скандальне розслідування зоозахисників

Уряд США заради сумнівного експерименту перетворює котів на канібалів – скандальне розслідування зоозахисників

Бійня для тварин біля ринку м'яса котів у Китаї / Фото: Associated Press

За десятки років досліджень учені так і не досягли визначних результатів.

Розслідувачі з організації зоозахисників стверджують, що уряд США роками закупав кішок і собак за кордоном для моторошних дослідницьких проектів, де тварин серед іншого годували м'ясом представників їхнього ж виду.

Про звіт групи White Coat Waste Project пише The Washington Post.

Організація стверджує, що у лабораторії Міністерства сільського господарства США у штаті Меріленд котів годували язиками, мізками й серцями їхніх родичів, куплених на м'ясному ринку в Китаї. У звіті також стверджується, що Міністерство закупало собак у притулках Колумбії і Бразилії. Згодом їх вбивали, а їхні органи також згодовували котам.

Мета усього цього полягала в тому, аби вивчити паразитів Toxoplasma gondii, які викликають токсоплазмоз – інфекційне захворювання, що зазвичай передається людині від домашніх улюбленців.

Як зазначається, організація White Coat Waste Project бореться з тим, що гроші платників податків йдуть на експерименти над тваринами.

У лабораторії тварин навмисно заражають паразитом, аби вчені Міністерства могли збирати яйця паразитів для досліджень. Міністерство сільського господарства США вбиває і спалює кошенят після того, як вони стають непотрібними, йдеться у звіті. Близько 4 тисяч кішок були вбиті у межах проекту за понад 35 років його існування, пишуть зоозахисники.

"Те, що Міністерство протягом десятків років використовує гроші платників податків, аби зганяти цуценят та кошенят з усього світу, вбивати їх та згодовувати їм мізки котів для безкорисних експериментів, підкреслює тривожну нестачу відповідальності та прозорості у роботі відомства", - сказав Джастін Гудман, віце-президент з адвокації в організації, який і опублікував звіт разом із колишнім ученим з Міністерства Джимом Кіном.

За словами дослідника, хоча такі експерименти й досягли деяких відкриттів, пов'язаних з токсоплазмозом, лабораторія не випустила жодних серйозних проривів у цій сфері за 20 років. Окрім цього, ці досліди, скоріш за все, тривають і досі.

Нагадаємо, Супрун закликала заборонити використовувати тварин для випробування косметичних засобів в Україні. Запровадження нового регламенту не створить перешкод для чесної конкуренції в Україні. Міністерство охорони здоров'я України розробило проект постанови Уряду про затвердження нового технічного регламенту на косметичну продукцію.

Зоозахисники влаштували самосуд для підозрюваного у знущанні над собакою Ромашкою

Зоозахисники влаштували самосуд для підозрюваного у знущанні над собакою Ромашкою

Повʼязані теми:

Наступна публікація