Уряд Великої Британії переконаний, що світ немає права допустити повторення хіматаки у Сирії

Уряд Великої Британії переконаний, що світ немає права допустити повторення хіматаки у Сирії

Фото: stuffpoint.com

Кабінет міністрів погодився, що прем'єр-міністру слід продовжувати працювати із союзниками США і Францією над координацією міжнародної відповіді.

Уряд Великої Британії підтримує вжиття рішучих заходів заради недопущення повторних хімічних атак у Сирії.

Про це повідомили у офісі прем'єр-міністра Великобританії після засідання уряду.

«Члени уряду погодилися щодо необхідності вжиття заходів для покращення гуманітарної ситуації та недопущення подальшого застосування хімічної зброї режимом Асада», - йдеться у повідомленні.

Також в уряді також виступили на підтримку більш тісної співпраці у цьому питанні із США та Францією.

Війська Асада після хімічної атаки взяли під контроль місто Дума

Війська Асада після хімічної атаки взяли під контроль місто Дума

«Кабінет міністрів погодився, що прем'єр-міністру слід продовжувати працювати із союзниками США і Францією над координцією міжнародної відповіді», - йдеться у повідомленні відомстві.

На переконання міністрів, існує «висока вірогідність», що правлячий у Сирії режим був відповідальним за використання забороненої зброї.

Нагадаємо, урядові війська Сирії, підтримувані Росією, почали новий наступ на території Східна Гута в околицях Дамаска. Метою сирійських властей стало місто Дума. 7 квітня відразу кілька правозахисних організацій, що працюють в регіоні, в тому числі волонтерський рух "Білі каски", заявили, що в регіоні сталася хімічна атака.

8 квітня президент США Дональд Трамп, коментуючи останній випадок застосування хімічної зброї в Сирії, прямо звинуватив президента РФ Володимира Путіна і влади Ірану в прямій підтримці "звіра Асада" і пообіцяв, що за це доведеться заплатити велику ціну".

Росія з свого боку попередила США про "серйозні наслідки" ударів по Сирії, якщо під час цих ударів постраждають російські громадяни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація