"Усіх, хто спробує зіграти в політику, знищать”: аналітик пояснив, чого хоче Гіркін і чому Путін це терпить

"Усіх, хто спробує зіграти в політику, знищать”: аналітик пояснив, чого хоче Гіркін і чому Путін це терпить

Російський терорист і воєнний злочинець Ігор Гіркін прогнозує територіальні втрати РФ через війну в Україні / Фото: скриншот з відео

На думку експертів, Гіркін продовжує створювати видимість опозиції під контролем ФСБ. Мовляв, у нас і свобода слова є, й інший погляд.

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін створив “Клуб розсерджених патріотів”, який опублікував маніфест, де вкотре критикує російську владу та особисто очільника Кремля Володимира Путіна.

На думку аналітиків, таким чином розлючені патріоти можуть просувати до влади невідомі поки що фігури, передає FREEДОМ.

Раніше Стрєлков-Гіркін теж критикував політику Путіна та радив йому “заткнутися”, щоб країні не було соромно за такого лідера. Він звинувачував кремлівського диктатора в безвідповідальному управлінні та поразках на фронті. І тепер вони набагато масштабніші, впевнений Гіркін. Останньою краплею стала атака дронів на Кремль.

Український політолог Володимир Фесенко прокоментував ситуацію.

"Вони намагаються працювати з цією партією війни. Вона дуже неоднорідна. Там є більша частина пропутінська, лояльна до Путіна, але дуже багато розсерджених, незадоволених поразками, відсутністю серйозних успіхів у війні”, — зазначив Фесенко.

Гіркін стверджує, що Росія веде війну посередньо і нездатна перемогти Україну через бездарність військового керівництва РФ та навіть відсутність мобілізації промисловості в необхідних масштабах. Ціль клубу — нібито допомога російській армії на фронті.

Зокрема, серед членів “Клубу розсерджених патріотів” Гіркіна є і так званий народний губернатор “ДНР” Павло Губарєв, кар’єра якого на окупованому Донбасі не склалася. Наразі клуб активно відкриває нові осередки по всій Росії. Всі вони ретранслюють однакові наративи.

Наприклад, у Санкт-Петербурзі розлючені патріоти критикували Росію за незавдавання вирішального удару по Україні.

“Ця діяльність таки дозволяється. Вона ніби під контролем, частково легалізована, але лише частково. І хто його знає, можливо, в перспективі вона може стати поряд із Пригожиним однією з мін сповільненої дії для путінського режиму”, — вважає Фесенко.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, “Клуб розсерджених патріотів” має просувати політичні амбіції неназваних постатей у російських владних структурах. На думку експертів, це стане можливим лише після зміни влади в Росії.

“При живому та повноважному Путіні говорити про якусь політику не доводиться. Усі, хто спробує зіграти в політику, будуть знищені”, — зазначив політолог Леонід Швець.

У маніфесті “Клубу розсерджених патріотів” стверджується, що люди, які перебувають при владі в Росії, віддали свої гроші й відданість Заходу і, можливо, готують переворот і розчленування Російської Федерації. Особлива увага приділяється захисту провоєнних фракцій від можливого “саботажу” та “зради”.

Після гострої критики керівництва Росії та особисто президента пропагандистські ЗМІ почали писати про те, що МВС проводить проти Гіркіна службову перевірку через дискредитацію збройних сил Росії. Ініціювали її нібито обурені висловлюваннями Гіркіна росіяни. Колишнього офіцера ФСБ Гіркіна звинувачують у шахрайстві, а саме в розтраті пожертв членів клубу на військові потреби.

Нагадаємо, напередодні Гіркін заявив, що події в Бєлгородській області — справа рук українських військових. Начебто наліт на прикордонний перехід був за підтримки танків та артилерії.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація