В аеропорту Кабула сталася стрілянина: є загиблий і поранені

В аеропорту Кабула сталася стрілянина: є загиблий і поранені

Фото: Associated Press

Інцидент стався о 04:13 в північній частині летовища.

У аеропорту Кабула імені Хаміда Карзая сталася перестрілка між афганськими силами безпеки і невідомими нападниками. В результаті один із представників афганських сил безпеки був убитий, ще трьох поранено.

Про це 23 серпня повідомило в Twitter об'єднане оперативне командування сил бундесверу, пише Deutsche Welle.

Зазначається, що до подальшого розвитку інциденту були залучені американські та німецькі сили. Ніхто з солдатів бундесверу не постраждав.

Офіційний представник НАТО раніше повідомив, що за останні 7 днів в аеропорту Кабула і його околицях загинули щонайменше 20 осіб. За словами очевидців, одних застрелили, інші загинули в тисняві.

Нагадаємо, після 15 серпня терористичний рух "Талібан" захопив всі великі міста Афганістану, зокрема і Кабул. У зв'язку з цим США та інші країни були змушені активізувати евакуацію своїх громадян. Сам аеропорт перебуває під охороною американських військових та їхніх союзників. Україна також евакуювала з Афганістану своїх громадян та громадян Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії та Таджикистану.

Варто зазначити, що ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні покинути країну до 31 серпня цього року.

Новини світу: рейс із Кабула – до Києва прибули українці, які жили в Афганістані

Новини світу: рейс із Кабула – до Києва прибули українці, які жили в Афганістані

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Талібан захопив Афганістан
Наступна публікація