В аеропорту Праги припинили оголошувати рейси до України російською мовою

В аеропорту Праги припинили оголошувати рейси до України російською мовою

Фото: УНІАН

Рішення ухвалено на вимогу українського посольства.

Празький аеропорт ім. Вацлава Гавела від 1 лютого всі оголошення на рейси до України не дублюватиме російською мовою, а лише чеською та англійською.

Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

За його словами, протягом останніх років відомство отримувало звернення від українців із запитаннями і пропозиціями втрутитись.

"Празький аеропорт у листі на адресу Посольства повідомив, що, починаючи від сьогоднішнього дня, 1 лютого, всі оголошення на рейси в Україну нарешті звучатимуть лише чеською та англійською мовами. Тобто стандартним для чеського аеропорту набором мов, так, як це відбувається при посадках на рейси до переважної більшості інших країн", - повідомив він. 

Своєю чергою, в аеропорту дублювання інформацію російською аргументували проханнями авіакомпаній і зручністю для пасажирів, які летять транзитом.

"На нашу думку, перший аргумент свідчить про недооцінку авіакомпаніями громадян України, які, переконаний, так само, як і громадяни інших країн, здатні зрозуміти базові оголошення про початок посадки тощо – чеською та англійською мовами. Другий аргумент взагалі звучить дивно, тому що російські громадяни транзитом через Україну зазвичай не літають, оскільки авіасполучення між Україною та країною-агресором вже давно відсутнє", – повідомив посол України в Чехії.

Як повідомлялося, Олександр Лукашенко закликав білорусів не забувати про державну мову, але визнав: для жителів республіки вона буде на другому місці після російської. За його словами, варто прагнути до того, щоб рідну мову знати. Втім, на перше місце він поставив мову сусідньої держави.

Читайте також:

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація