В Афганістані таліби захопили в'язницю і звільнили усіх ув'язнених

В Афганістані таліби захопили в'язницю і звільнили усіх ув'язнених

Фото: EPA

Місто Зарань у провінції Німроз стало першою регіональною столицею, яка потрапила до повстанців.

В охопленому бойовими діями Афганістані таліби заявили про захоплення в'язниці і звільнення усіх в'язнів, які відбували там покарання.

Про це повідомляє BBC.

Таліби в Афганістані захопили в'язницю в північній провінції Джавжан. На відео у соціальних мережах видно, як сотні в’язнів виходять із в’язниці в місті Шерберхан у суботу після нападу повстанців.

Талібани взяли місто під контроль, зробивши його другою регіональною столицею, яка потрапила до бойовиків. Це сильний удар по силам безпеки, оскільки бої розгортаються по всій країні.

Насильство також вирує в інших частинах країни, оскільки таліби продовжують стрімко просуватися, витісняючи тисячі мирних жителів.

Місто Зарань у провінції Німроз стало першою регіональною столицею, яка потрапила до повстанців у п’ятницю. Інші столиці провінцій, які зазнають тиску, включають Герат на заході та південні міста Кандагар та Лашкар -Га.

Нагадаємо, що Афганістані у п'ятницю, 6 серпня, представники радикального ісламістського руху "Талібан" захопили столицю Зарандж в провінції Німроз і застрелили директора урядового медіацентру Даву Хана Менапала.

Повʼязані теми:

Наступна публікація