В Афганістані у молдовський вертоліт влучила ракета: серед постраждалих українці

В Афганістані у молдовський вертоліт влучила ракета: серед постраждалих українці

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Їхній стан наразі задовільний.

В Афганістані у провінції Гільменд вдень 25 січня у вертоліт "Мі-8", що належить молдовській авіакомпанії, влучила ракета. У результаті чого постраждали двоє українців, які керували судном.

Про це сповістив молдовський телеканал TV8.

За інформацією ЗМІ, на борту "Мі-8" було троє членів екіпажу: командир та інженер-механік з України, а також другий пілот із Молдови. Повідомляється, що сам вертоліт отримав незначні пошкодження, а двоє українців зазнали легких поранень. Молдовський пілот нібито взагалі не постраждав.

Всіх членів екіпажу після інциденту забрав інший вертоліт, вже з громадянами Молдови в екіпажі. Постраждалих ушпиталили до лікарні, де їх оглянули медики і згодом відпустили додому. Їхньому здоров'ю нічого не загрожує.

За останньою інформацією, у вертоліт поцілили із гранатомету РПГ, коли він перебував на землі. В управління цивільної авіації Молдови кажуть, що вертоліт виконував гуманітарну місію з доправленням продовольства.

У міністерство оборони Афганістану ж заявляють, що інцидент з вертольотом приватної компанії стався з "технічних причин".

د یوې نظامي چورلکې بیړنۍ ناستې په اړه د ملي دفاع وزارت خبرپاڼه. د ١٣٩٨، سلواغې ٥ مه د هلمند په کجکي ولسوالۍ کې نن غرمه...

Опубликовано ‎وزارت دفاع ملی Ministry of Defense‎ Суббота, 25 января 2020 г.

Нагадаємо, раніше у горах Тайваню розбився військовий вертоліт із керівництвом армії країни. На борту перебували 13 осіб, зокрема, командувач штабу армії Тайваню та генерал ВПС Шен Йімін. За даними міністерства оборони Тайваню, диспетчери спершу втратили зв'язок з гелікоптером і вже потім він здійснив аварійну посадку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація