В африканській пустелі згорів живцем гонщик, який був напарником легендарного українського пілота

В африканській пустелі згорів живцем гонщик, який був напарником легендарного українського пілота

Французький штурман Лоран Ліхтлойхтер згорів живцем під час аварії етапу ралі Дакар у Марокко / Фото: соцмережі

Француз Лоран Ліхтлойхтер був відомим штурманом, який брав участь у ралі “Дакар” з 2009 року, змагаючись на вантажівках і легкових автомобілях.

Під час етапу Morocco Desert Challenge ралі “Дакар” через нещасний випадок загинув 46-річний французький штурман Лоран Ліхтлойхтер. Загиблий мав величезний досвід перегонів і свого часу він був напарником легендарного українського пілота Вадима Нестерчука, який також загинув під час перегонів десять років тому.

Про це повідомляє видання The Checkered Flag.

Трагедія сталася в африканській пустелі в Марокко. Видимість на гоночній трасі була надзвичайно низькою через пил, що ускладнювало чіткий огляд для водіїв.

На 54-кілометровій позначці четвертого етапу гонки автомобіль Polaris, в якому перебували штурман Лоран Ліхтлойхтер і пілот Патріс Гарруст зупинився. Тут на швидкості 140 км/год у нього врізався інший автомобіль. Удар припав на бік штурмана і був такої сили, що машина моментально спалахнула.

Лоран Ліхтлойхтер згорів живцем, а його 56-річний напарник зумів вибратися з машини, отримавши сильні опіки.

Загиблий був ветераном-штурманом, брав участь у ралі “Дакар” з 2009 року, змагаючись на вантажівках і автомобілях.

Його досягнення включають перемогу в Desafio Guarani 2015 року в Аргентині та чемпіонат серії Dakar з Пітером Джері. Крім того, він працював з Акірою Міурою, щоб забезпечити друге місце в їх дебютному ралі "Шовковий шлях".

Найпомітнішим досягненням Ліхтлойхтера стала перемога на ралі Дакар у категорії T2 для серійних автомобілів у 2018, 2021 та 2022 роках.

Серед пілотів, з якими француз працював на “Дакарі”, були Сільвен Беснар, Борис Гарафуліч,  Дідьє Паніссі, Шимон Рута, Ясір Сейдан та українець Вадим Нестерчук - засновник та пілот першої української команди SIXT UKRAINE. Легендарний український гонщик теж загинув під час змагань у червні 2013 року - від зневоднення в пустелі Руб-ель-Халі, ОАЕ.

Нагадаємо, у Бразилії під час тренування загинув спортсмен, якому до рота залетіла бджола. Чоловік її проковтнув і, ймовірно, вона його вжалила, через що у нього почалася алергічна реакція.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація