В Алеппо відновив роботу найбільший у світі критий історичний ринок

В Алеппо відновив роботу найбільший у світі критий історичний ринок

Ілюстрація. / Фото: Reuters

Загальна протяжність торгових і ремісничих рядів ринку - 13 кілометрів.

У сирійському місті Алеппо відновив роботу найбільший у світі критий історичний ринок Аль-Мадіна.

За словами господарів торгових рядів, наразі там працюють 20 лавок, але плани по відновленню об'єкта історичної спадщини розписані на десять років вперед, передають "РИА Новости".

"Я один залишився в Алеппо, хто вміє робити це. Я сховав верстат у себе вдома, коли тут терористи були. А ось тепер, нарешті, все на своєму місці. Всі повертаються, вже двадцять крамниць відкрилося", - розповів господар майстерні по виготовленні килимів Амар Руваз.

Аль-Мадіна є найбільшим в світі критим історичним ринком. Загальна протяжність торгових і ремісничих рядів - 13 кілометрів. Аль-Мадіна включає в себе кілька дрібніших ринків більшість з яких існують з 14 століття і мають власні імена відповідно до назв професій, ремесел або товарів. Тридцять років тому в складі Старого міста Алеппо ринок Аль-Мадіна був включений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, раніше агенція Reuters опублікувало фото з тваринам зоопарку сирійського міста Алеппо, яких врятували від загибелі. 12 тварин, серед яких хижі леви та тигри, переправили до міста Джераш в Йорданії. На світлинах вони виглядають виснаженими та спраглими, а на їхніх тілах видно криваві рани.

Повʼязані теми:

Наступна публікація