В американському Вісконсині можуть перерахувати голоси на виборах президента США

В американському Вісконсині можуть перерахувати голоси на виборах президента США

Фото: american-life.biz

Виборча система США влаштована таким чином, що президента обирає не вся країна в цілому, а кожний штат окремо.

Виборча комісія штату Вісконсин отримала запит про перерахунок голосів на виборах президента США, що відбулися 8 листопада.

Про це пише ВВС.Russian.

Запит був відправлений кандидатом в президенти від Партії зелених Джилл Стайн. Стайн також вимагає перерахунку голосів у штатах Мічиган і Пенсільванія. Щоб почати перераховувати голоси, ініціатор цієї процедури повинен сам оплатити витрати на неї - кілька мільйонів доларів. Нині вже зібрано близько 5,3 млн доларів - цієї суми повинно вистачити на перерахунок у Вісконсині і Пенсільванії.

Виборча система США влаштована таким чином, що президента обирає не вся країна в цілому, а кожний штат окремо. Причому електоральний "вага" у всіх штатів різний, він залежить від кількості так званих вибірників. В результаті система більш прихильна до тих кандидатів, які перемагають, нехай і зі скромною перевагою, у більшій кількості штатів, ніж до тих, хто здобуває переконливу перемогу, але лише в кількох густонаселених штатах.

На президентських виборах перемогу отримав кандидат від республіканців Дональд Трамп. За рахунок перемоги у великій кількості штатів він отримав більшість голосів виборників - 290 проти 232.

Однак кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон випереджає Трампа за прямої підтримки виборців на загальнонаціональному рівні.

Клінтон закликають вимагати перерахунку голосів у ключових штатах

Клінтон закликають вимагати перерахунку голосів у ключових штатах

Повʼязані теми:

Наступна публікація