В архіві Роскомнагляду виявили перелік слів і зображень, образливих для Путіна

В архіві Роскомнагляду виявили перелік слів і зображень, образливих для Путіна

Фото: ТСН.ua

Російські цензори фільтрують вживання в контексті щодо російського президента не тільки лайливих та нецензурних слів, але й таких як "КДБ", "цар" та "корупція".

В архіві Роскомнагляду, який ще в листопаді 2022 року видобули білоруські "кіберпартизани", виявлено слова, які не повинні потрапляти в один контекст із президентом Росії Володимиром Путіном. Загалом у переліку їх понад сімсот.

Про це повідомляє “Медіазона". 

Як виявилося, Роскомнагляд веде систематичний моніторинг соцмереж у пошуках образливих для Володимира Путіна публікацій та коментарів. У службовому листуванні є документ під назвою "Ключові слова-образи", це чотиристорінковий список лайливих, вульгарних або просто двозначних слів, яким, на думку цензорів, не місце поряд з ім'ям або зображенням російського президента.

Порушенням вважається не лише вживання слів зі згаданого переліку на адресу Путіна, але й у повідомленнях, де про нього згадується, а також у підписах до фото.

З документа випливає, що Путіна не можна згадувати в контексті педофілії, наприклад, називати "збоченцем" та "любителем діток". Також Путіна не варто пов'язувати із сексом, але до цього розділу, окрім всім відомих матюків, чомусь також потрапили такі слова як "вибори", "термін" та "мітинги".

Найбільша частина – лайливі та нецензурні слова. Крім очевидно образливих "тупорилий", "засрун" і "чмир", у цьому переліку є слова "КДБ", "цар" та "корупція".

В архіві Роскомнагляду є також класифікатор "графічних сутностей" - опис картинок для автоматичного визначення зображень президента нейромережею системи Окулус. Серед них – Путін в образі краба, молі, Гітлера та вампіра.

Нагадаємо, імідж президента РФ Володимира Путіна як маскулінного мачо вибудовувався протягом багатьох років, щоб задовольнити потреби росіян, які після бурхливих 90-х затужили за сильною рукою лідера, який приведе країну до стабільності та добробуту. Цей образ Путіна прижився і на Заході.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація