В Австралії люди бачать сумчастого вовка. Він вже 80 років вважається вимерлим

В Австралії люди бачать сумчастого вовка. Він вже 80 років вважається вимерлим

Фото: flickr.com

Тварина стала у Тасманії майже міфічною істотою.

Сумчастий вовк або тилацин вважається вимерлим вже понад 80 років. Втім люди продовжують регулярно повідомляти про зустріч із хижаком.

Про нещодавно оприлюднені в Австралії документи пише CNN.

Тварина має вигляд як щось середнє між вовком, лисицею і великою кішкою. Вважається, що останній представник виду помер в неволі 1936 року. У нього було жовтувато-коричневе хутро з потужними щелепами і сумка для дитинчат, розповідають в австралійському музеї.

Фото: ТСН.ua

Департамент первинної промисловості, парків, водних ресурсів і довкілля Тасманії, австралійського штату розташованого на однойменному острові, нещодавно опублікував документ, в якому детально описуються вісім зареєстрованих спостережень за тилацином.

В одному з оприлюднених повідомлень за лютий минулого року повідомляється, що пара у Тасманії під час поїздки на авто бачила тварину з жорстким хвостом і смугастою спиною на дорозі.

Тварина "кілька разів озирнулася і подивилася на авто" і була у полі зору "12-15 секунд". Обидва "на 100% впевнені, що тварина, яку вони бачили, була тилацином".

Фото: Австралійський музей

В іншому повідомленні, поданому того ж місяця, описується смугаста "котяча істота", що рухалася крізь туман вдалині.

"Працюючи на фермі, я звик зустрічати більшість тварин. Але я ніколи не зустрічав тварин, які були б близькі до того, що я бачив у Тасманії в той день", - йдеться в звіті.

2017 року інший водій повідомив, що бачив, імовірно, тилацина біля заповідника на північному заході Тасманії. Він не бачив смуг, але перебував на відстані близько 150 метрів - занадто далеко для таких деталей. Він "абсолютно впевнений, що якщо це і була кішка, то до біса велика", - йдеться в повідомленні.

Зовсім недавно, в липні, одна людина на півдні Тасманії, повідомила, що бачила слід, який, імовірно, належить сумчастому вовку.

Фото: Австралійський музей

Як зазначається, ці звіти відображають, наскільки тилацин міцно вкорінився у колективній уяві. За даними Австралійського музею, він був єдиним уродженцем Тасманії і материкової частини Австралії і був єдиним представником сім'ї Thylacinidae.

Чиновники зазначили, що протягом понад 50 років не було жодного підтвердженого виявлення тилацина в Тасманії, тож жодних доказів його існування на сьогодні не існує.

Європейські колоністи жорстоко вбили тисячі тилацинів через полювання на овець. Сумчастий вовк залишається основним символом культури Тасманії. 2002 року вчені з Австралійського музею навіть відтворили його ДНК, відкриваючи шлях потенційному відродженню виду за допомогою технології клонування.

Його можна порівняти з Лохнеським чудовиськом, про виявлення якого також регулярно з'являються непідтверджені повідомлення, а суперечки довкола нього не припиняються.

Так, мисливці за скам'янілостями відкопали у Антарктиді рештки величезної морської рептилії, яка разюче нагадує Лохнеське чудовисько. Рептилія сягає понад 12 метрів завдовжки, важить близько 15 тонн та є найбільшим знайденим еласмозавром – представником сімейства з ряду плезіозаврів. А нещодавно вчені з Нової Зеландії висунули припущення, що легендарна істота, що відома як Нессі, була не рептилією, а гігантською рибою.

Вчені знайшли черепаху, вид якої вважали вимерлим ще століття тому

Вчені знайшли черепаху, вид якої вважали вимерлим ще століття тому

Повʼязані теми:

Наступна публікація