В Австралії загинули сотні тисяч риб через попіл від пожеж, який потрапив у воду

В Австралії загинули сотні тисяч риб через попіл від пожеж, який потрапив у воду

Фото: theguardian.com

Мор риби стався у річці Маклей.

В австралійському штаті Новий Південний Уельс загинули сотні тисяч риб у річці Маклей через попіл, який виник у результаті масштабних лісових пожеж, пише The Guardian.

Спочатку риба постраждала від засухи, а потім від дощів та сильного вітру. Негода змила попіл та різне сміття після пожеж у водойму. Ймовірно, риба загинула від нестачі кисню. Попіл, який потрапив у річку, спровокував стрімке розмноження бактерій, які виводять із води кисень. Після цього вода стає мутною. Через це риби не пропускають достатньо води через зябра, щоб отримати кисень.

Найбільше постраждали австралійський окунь, кефаль, вугор та оселедець.

"Зараз у річці стільки попелу, скільки я ніколи раніше не бачив. Верхній шар покритий попелом. Вода виглядає як рідка суміш для торта. Це жахливо", - розповів засновник місцевого клубу рибалок міста Беллбрук Джеймс Прітчард.

Як повідомлялося, від вересня в Австралії тривають лісові пожежі. 2019 рік став найспекотнішим в Австралії за весь час погодної статистики. Вогонь забрав життя щонайменше 25 осіб. Рятувальники продовжують пошуки зниклих безвісти.

За даними місцевої влади, масштабні лісові пожежі знищили вже багато мільйонів гектарів лісових площ. Вогнем також знищено близько 1000 будинків. Ситуацію ускладнюють тривала рекордна спека з температурами понад 40 градусів за Цельсієм та пориви вітру. 

Австралійська поліція звинуватила щонайменше 24 людей у ​​навмисному розпалюванні вогню у штаті Новий Південний Уельс. Зазначається, що проти 183 осіб подано судові позови за злочини, пов'язані з лісовими пожежами. Зокрема, правоохоронці підозрюють 40 неповнолітніх. 

Австралію після лісових пожеж накрили пилові бурі та потужний град

Австралію після лісових пожеж накрили пилові бурі та потужний град

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація