В Австрії хакери заблокували в готелі сотні жителів, вимагаючи викуп

В Австрії хакери заблокували в готелі сотні жителів, вимагаючи викуп

Фото: Getty Images

Готель постраждав від атаки хакерів уже втретє.

Один з найкращих готелів у Європі зізнався, що вони повинні були заплатити викуп кіберзлочинцям, які зламати їхню електронну систему ключів, заблокувавши сотні гостей в номерах.

Атака хакерів сталася в Австрії в готелі Jaegerwirt, передає The Lokal. У готелі вирішили оприлюднити інформацію про інцидент, щоб застерегти інших щодо небезпеки кіберзлочинності.

За словами менеджмент готелю, вони постраждали від атаки хакерів уже втретє. Цього разу, однак, кіберзлочинцям вдалося зняти всю ключову систему, через що гості більше не могли увійти або вийти з номерів.

Зазаначається, що атака нібито була настільки потужна, що навіть вимкнулися всі комп'ютери готелю, у тому числі системи резервування і системи каси. Хакери пообіцяли швидко відновити систему, якщо отримають 1500 євро в біткойнах.

"Готель був повністю заброньовано на 180 гостей, у нас не було іншого вибору. Ні поліція, ні страховики не могли допомогти вам в цьому випадку", - сказав представник готелю.

Окрім того, він зауважив, що було дешевше і швидше для готелю просто заплатити. Таким чином, коли хакери отримали гроші, вони розблокували ключ системного реєстру і всі інші комп'ютери. 

Нагадаємо, раніше Мережу сколихнула звістка із блогу другої за величиною звукозаписувальної компанії Sony Music Entertainment про нібито смертельну аварію за участю Брітні Спірс. Однак Sony Music Global зауважила у блозі, що сторінка компанії була зламана та піддалася хакерській атаці, ймовірно, групи OurMine. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація