В Австрії провели першу в Європі пересадку легень пацієнтці з коронавірусом

В Австрії провели першу в Європі пересадку легень пацієнтці з коронавірусом

Легені жінки після ускладнень вже б не відновились.

В Австрії 45-річній жінці з коронавірусом, яка через ускладнення не мала жодних шансів вижити без хірургічного втручання, вперше провели операцію з пересадки легень.

Жінка, у якої не було супутніх захворювань, заразилася новим коронавірусом COVID-19 близько восьми тижнів тому, і її стан різко погіршився. Вона була підключена до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації. Легені були вкрай пошкоджені, тож постало питання про необхідність трансплантації.

«Команда успішно замінила пацієнтці легені, які були пошкоджені без можливості відновлення, на нові донорські легені», - йдеться в заяві лікарів Медичного університету Відня.

Керівник хірургічного відділення університетської клініки Вальтер Клепетко вважає, що пацієнтка успішно одужує. До виписки її підготують, щойно будуть для цього всі показники. 

Нагадаємо, що у лікарні китайського міста Ухань відданий собака три місяці чекав на возз'єднання з господарем. На жаль, той помер ще на п'ятий день свого перебування у медзакладі через нову коронавірусну інфекцію. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація