В Бундестазі вимагають запровадити мораторій на будівництво "Північного потоку-2"

В Бундестазі вимагають запровадити мораторій на будівництво "Північного потоку-2"

Фото: Associated Press

Там відбулися парламентські слухання через скупчення російських військ на кордонах України.

Мораторій на будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" вимагать запровадити в німецькому Бундестазі.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 23 квітня.

Напередодні там відбулися парламентські слухання через скупчення російських військ на кордонах України та в окупованому Криму. Керівництво Німеччини заявило про солідарність з Україною.

"Російська сторона випробовує нас у цей перехідний період, коли завершується ера Ангели Меркель. Перевіряють, наскільки далеко з нами можна зайти і наскільки цей уряд ще здатний на відповідь", - заявив депутат Бундестагу фракції "Союз-90/Зелені" Мануель Саррацін.

Слід зауважити, що прем‘єр Саксонії та представник партії канцлерки Ангели Меркель Міхаель Кречмер напередодні відвідав Москву. Там він заявив про потребу тіснішого діалогу з Росією і оголосив про закупівлю Німеччиною 30 мільйонів доз вакцини Sputnik, якщо препарат пройде перевірку європейським регулятором.

Берлін наполягав на завершенні будівництва російського трубопроводу. Віцеканцлер та міністр фінансів Олаф Шольц заявив, що проєкт закінчать. А німецька канцлерка Ангела Меркель назвала недоречним засобом санкції Сполучених Штатів, які ввели у січні 2021 року проти газопроводу. 

Як повідомлялося, компанія Nord Stream 2 заявляли, що газопровід побудований на 95%. Зазначається, що станом на 31 березня побудовано 2339 км труб із 2460 км). Залишилося укласти близько 121 км. Таким чином до закінчення проєкту залишилося добудувати ще 5% від загальної протяжності газопроводу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація