В Ефіопії затримано 300 осіб за підозрою в скоєнні спроби державного перевороту

В Ефіопії затримано 300 осіб за підозрою в скоєнні спроби державного перевороту

Фото: Associated Press

Запевняють, що на цьому арешти не закінчаться

Сили безпеки в Ефіопії заарештували близько 300 осіб підозрюваних у спробі повалення влади 22 червня.

Про це повідомляє видання "Сіньхуа" посилаючись на владу країни.

"Начальник поліції регіону Амхарці на півночі Ефіопії Абера Адаму заявив, що близько 300 осіб заарештовано за підозрою в причетності до спроби повалення влади раніше в цьому місяці", - йдеться у повідомленні

Адаму вказав на те, що сформована слідча група, яка почала ретельне розслідування для затримання інших учасників спроби перевороту. Він також додав, що в регіоні Амхарці відновлений порядок, і закликав населення не звертати увагу на чутки, поширювані деструктивними елементами.

Спроба повалення влади відбулася 22 червня, імовірно, силами, що підтримують главу служби безпеки штату генерал Асамніу Тсире. В результаті загинули десятки людей, в тому числі президент регіону Амхарці Амбачіу Меконій і начальник штабу армії Сеара Меконій.

Нагадаємо, у Судані знову сталися сутички між учасниками акції протесту проти влади військових та поліцією. Щоб розігнати учасників проведеної в неділю, 30 червня, маніфестації в столиці Судану Хартумі, поліція застосувала сльозогінний газ. Загалом на вулиці суданської столиці вийшли десятки тисяч мітингарів, вимагаючи формування цивільного уряду та передачі йому влади. Маніфестації відбулися в 30-у річницю путчу, який підтримали ісламісти. Тоді внаслідок перевороту було повалено демократично обраний уряд країни й до влади прийшов Омар аль-Башир, котрий аж до 12 квітня 2019 року перебував на посаді президента Судану. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація