В Еквадорі близько сотні ув'язнених втекли з в'язниці після жахливого землетрусу

В Еквадорі близько сотні ув'язнених втекли з в'язниці після жахливого землетрусу

Фото: Reuters

Кількість загиблих після землетрусу досягла 233 осіб.

Близько 100 засуджених втекли з в'язниці в еквадорській провінції Манабі після суботнього землетрусу.

Проте 30 ув'язнених поліцейським вдалося зловити. Деякі втікачі добровільно повернулися у виправну установу, написала у своєму мікроблозі Twitter міністр юстиції Еквадору Леді Суніга.

Міністр додала, що стихійне лихо сильно пошкодило інфраструктуру в'язниці. Втім, дані про загиблих і постраждалих серед засуджених вона не надала.

Раніше президент Еквадору Рафаель Корреа повідомив, що кількість загиблих після землетрусу досягла 233 осіб. Раніше віце-президент Еквадору Хорхе Голос повідомляв про 77 загиблих.

Землетрус магнітудою 7,8 стався в ніч на 17 квітня. За даними Геологічної служби США, його епіцентр розташовувався в 27 кілометрах на південний схід від населеного пункту Муісне. Вогнище залягало на глибині 19,2 кілометра. В Еквадорі і Перу оголошувалася загроза цунамі.

Камера спостереження зняла людей, що в паніці вибігали з падаючого будівлі торгового центру в Манабі. Від землетрусу постраждали відразу кілька міст. На вулицях хаос, обірвані лінії електропередачі. У столиці немає телефонного зв'язку. У місті Есмеральдас припинена робота нафтопереробного заводу.

Землетрус силою майже у 8 балів стався цієї ночі біля берегів Еквадору

Землетрус силою майже у 8 балів стався цієї ночі біля берегів Еквадору

Повʼязані теми:

Наступна публікація