В Естонії почалися найбільші у світі навчання з кібербезпеки

В Естонії почалися найбільші у світі навчання з кібербезпеки

Фото: Associated Press

Фахівці з кібербезпеки тренуватимуться відбивати хакерські атаки.

У понеділок, 8 квітня, в Естонії починаються найбільші в світі навчання з кібербезпеки Locked Shields. Про це повідомляє портал ERR.

"Щорічні навчання - це унікальна можливість для національних кібер-експертів практикувати захист національних ІТ-систем і критичної інфраструктури під напруженим тиском жорсткої кібератаки", – заявили у Центрі кіберзахисту НАТО у Таллінні.

Зазначається, що навчання будуть тривати до 12 квітня. Їх проводять з метою запропонувати можливості тренування фахівців у сфері захисту інформаційних систем і критичної інфраструктури від кібератак. Locked Shields є найбільшими в світі навчаннями з кібербезпеки і щорічно проводяться з 2010 року.

Згідно зі сценарієм навчань, вигадана острівна держава Берилія стикається з погіршенням ситуації у сфері безпеки у виборчий період. Все це супроводжується скоординованими кібератаками, які викликають серйозні збої в роботі електромереж, систем очищення води, мереж громадської безпеки та інших критично важливих компонентів інфраструктури.

Нагадаємо, 27 лютого повідомлялося, що фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки ДКІБ СБУ у взаємодії зі співробітниками ЦВК попередили масштабну кібератаку на комп’ютерне обладнання, що забезпечує роботу офіційного сайту Центральної виборчої комісії.

Хакери РФ здійснили спробу викрасти дані компанії у США

Хакери РФ здійснили спробу викрасти дані компанії у США

Повʼязані теми:

Наступна публікація