В Естонії виявили групу агентів впливу РФ

В Естонії виявили групу агентів впливу РФ

Москва, Кремль, Росія / Фото: Reuters

Кремль став, скоріше, більше використовувати у своїх цілях агентів впливу і збільшувати їх роль.

В Естонії серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики, виявлені люди, в особі яких, імовірно, йдеться про агентів впливу Росії.

Про це заявив генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран, - пише Delfi.

"Ми встановили мережу, яка складається з політиків, журналістів, дипломатів, бізнесменів, що насправді включає в себе агентів впливу Росії, яким кажуть, що їм слід робити, — сказав Марран. — Ми ясно бачимо, що ці люди нав'язують російський план дій".

Глава естонської зовнішньої розвідки попередив, що, незважаючи на саміт президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна і на вигляд хороші відносини, загроза з боку Росії далеко не минула: останнім часом Кремль став, скоріше, більше використовувати у своїх цілях агентів впливу і збільшувати їх роль, зазначив Марран.

Як приклад він навів політиків, які роками працювали на рівні місцевого самоврядування, а тепер стали проходити в національні парламенти та уряди країн.

"Що вони (росіяни — ред.) їм запропонували, це увага ЗМІ і політична підтримка, ексклюзивні бізнес-можливості та у поодиноких випадках також фінансова допомога", — зазначив Марран.

У той же час керівник естонської зовнішньої розвідки не погодився назвати жодного конкретного політика, дипломата або журналіста, щодо якого є підозра, що йдеться про агента впливу.

Нагадаємо, що раніше Міністерство закордонних справ Естонії викликало посла РФ в Таллінні і вручило йому ноту протесту. Причиною стало порушення російськими літаками повітряного простору Естонії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація