В Індії сепаратисти розстріляли і закидали гранатами людей на ринку

В Індії сепаратисти розстріляли і закидали гранатами людей на ринку

Фото: Reuters

Загинули щонайменше 13 людей.

В штаті Ассам на північному сході Індії шестеро бойовиків відкрили вогонь з автоматів і закидали гранатами людей на багатолюдному ринку. В результаті нападу загинули щонайменше 13 осіб.

Нападників було шестеро. Один з них убитий, інших переслідує поліція, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Поліція вважає, що напад на ринок зробили сепаратисти з християнського угруповання "Національно-демократичний фронт Бодоланда", який веде боротьбу за створення окремої держави на племінній землі народності бодо.

Крім цього угруповання, у штаті Ассам, який є одним з найбідніших в Індії, діють ще три сепаратистські рухи. "Об'єднаний фронт звільнення Ассама" бореться за незалежність для всього штату, "Національний фронт звільнення Карбі-Лонгрі" домагається створення незалежної держави для корінної народності карбі.

Також в районі діє "Національна армія звільнення Адівасі", яка декларує своєю метою відстоювання інтересів корінних народів.

Нагадаємо, десятки мітингувальників та поліцейських загинули чи отримали поранення в індійському штаті Кашмір в результаті заворушень, що виникли через вбивство лідера сепаратистів. Сутички протестувальників з індійськими силами безпеки у Кашмірі відбулися після порушення наказу про комендантську годину в неспокійному районі Гімалаїв. Особливий режим влада запровадила для придушення протестів, викликаних убивством силовиками командира угруповання "Хізбул Муджахидін" Бурхана Музаффара Вані і ще двох бойовиків 8 липня. Індійська поліція описала вбивство Вані як "великий успіх проти бойовиків в Кашмірі", де більшість людей є мусульманами і прихильними до бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація