В Індії зоозахисники забили на сполох через блакитних собак

В Індії зоозахисники забили на сполох через блакитних собак

В Індії зоозахисники забили на сполох через блакитних собак

Фото: Daily Mail

Зміна вигляду тварин пов'язана із забрудненням місцевої річки.

На вулицях Мумбаї (Індія) зоозахисники помітили, що кілька безпритульних собак стали блакитного кольору.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Зміна вигляду собак пов'язана із забрудненням місцевої річки, де вони плавають і шукають їжу.

Промислові відходи скидаються у річку Касаді в Наві Мумбаї, поряд із столицею штату Махараштра в Західній Індії. Вода у цій річці вже давно вважається непридатною для споживання людьми.

Дослідження, про які пишуть місцеві газети, показали, що загальний рівень забруднення в цьому районі у 13 разів вищий від норми. Місцевий рибалка розповів, що після численних скарг владі протягом багатьох років лише сморід у Касаді зменшився. Проте рівень забруднення залишається надзвичайно високим.

Тепер скаргу зареєстровано в Управлінні з контролю за забрудненням в Магараштрі. Зоозахисники заявилии, що тварини в цьому районі страждають від відходів.

Чиновники відповіли, що скидання барвника у водойми є незаконним, тому вони будуть проводити розслідування.

Раніше повідомлялося, що індійські річки Ганг та Ямуна отримали статус живих істот. Таке рішення ухвалили, аби врятувати їх від подальшої шкоди, заподіяної широкомасштабним забрудненням. Згідно із рішенням високого суду в штаті Уттаракханд, річкам нададуть статус живих істот. Це означає, що у разі, якщо хтось завдасть їм шкоди або забруднить, закон розглядатиме це як нанесення шкоди людині. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація