В Індонезії живцем спалили трансгендера: поліція вирішила не звинувачувати затриманих у вбивстві

В Індонезії живцем спалили трансгендера: поліція вирішила не звинувачувати затриманих у вбивстві

Фото: Associated Press

Затриманих чоловіків звинувачують лише у фізичному насильстві.

Індонезійська поліція 8 квітня заявила, що не висуватиме звинувачення у вбивстві підозрюваним чоловікам, які облили бензином та спалили живцем трансгендера.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на Reuters.

43-річний трансгендер помер 5 квітня від опіків, отриманих в результаті інциденту днем ​​раніше. Про смерть повідомили індонезійські ЗМІ аж у вівторок.

Наступного дня поліція відзвітувала, що підозрювані підпалили жертву не навмисно, а випадково. З інцидентом пов'язують шістьох людей, трьох з яких затримали.

Будха Херд Сусіанто, начальник поліції Північної Джакарти, сказав, що підозрювані звинуватили трансгендера у крадіжці і облили бензином. Один з них запалив сірник," але не збирався того спалювати".

В результаті їм інкримінують замість вбивства домашнє насильство з максимальним терміном покарання 12 років.

Представник Amnesty International в Індонезії Усман Хамід заявив агентству, що поліція завчасно зробила висновки: "Поліція повинна робити неупереджені та незалежні слідчі дії. Вони не можуть здатися адвокатами злочинців"

Дослідник Human Rights Watch сказав, що цей інцидент свідчить про зростання ворожості до ЛГБТ-спільноти в країні.

"Її смерть повинна стати нагадуванням багатьом індонезійцям, що трансгендерні особи заслуговують на справедливість і рівні права", - сказав він.

В Індонезії неодноразово фіксували дискримінацію секс-меншин, яким часто виносять публічні покарання. Так, наприклад, у травні 2017-го року у провінції Ачех двоє людей були засуджені до публічного покарання різками за одностатевий секс. На площі, де відбувалося дійство, зібралося близько тисячі людей. Вони фіксували момент на мобільні телефони, знімаючи відео та роблячи фото.

У Південній Кореї з армії звільнили першу в історії країни сержантку-трансгендера

У Південній Кореї з армії звільнили першу в історії країни сержантку-трансгендера

Повʼязані теми:

Наступна публікація