В Іраку курдські війська розпочали наступ на стратегічно важливу "цитадель" бойовиків "ІД"

В Іраку курдські війська розпочали наступ на стратегічно важливу "цитадель" бойовиків "ІД"

Бійці формування "Пешмерга" намагаються відбити місто / Фото: Getty Images

Бійцям формування "Пешмерга" допомагають авіаобстріли США.

Бійці формування "Пешмерга" намагаються відбити місто / Фото: Getty Images
Курдські бойовики в Іраку, за підтримки авіації США, розпочали наступ із метою відбити в "Ісламської держави" стратегічно важливе місто Синджар, яке бойовики зайняли минулого року.

Відповідно до заяви курдської регіональної ради з безпеки у четвер, 12 листопада, близько 7500 тисяч бійців курдського воєнного формування "Пешмерга" наступають з трьох фронтів задля повернення контролю над населеним пунктом та аби відрізати стратегічну лінію, якою терористи отримують підтримку, зокрема, продуктову, передає Associated Press.

Ця дорога, яка є маршрутом для товарів, зброї та військових, пов'язує  два найбільш важливих для терористів міста – Ракку у Сирії та Мосул на півночі Іраку.

Відповідно до заяви, курдські бійці планують встановити "істотну буферну зону, аби убезпечити місто та його мешканців від артилерії, яка наближається".

За словами одного з командирів курдських бійців, військові очікують на підкріплення та авіаудари США аби почати наступ до центру міста.

"Військові "Пешмерга" тримають свої позиції, чекаючи на підкріплення та подальші авіаобстріли, аби вони могли рушити далі до центру міста. Авіаобстріли зіграли дуже важливу роль у тому, яку позицію ми займаємо наразі" - пояснив командир. 

Нагадаємо, що раніше курдські війська пообіцяли захопити фактичну столицю "Ісламської держави" місто Ракка усього за кілька тижнів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація