В Іраку перед посольством США впала ракета "Катюша" - ЗМІ

В Іраку перед посольством США впала ракета "Катюша" - ЗМІ

Фото: Associated Press

Ситуація на Близькому Сході різко загострилася.

В Іраку біля посольства США впала ракета "Катюша". Обійшлося без жертв.

Про це повідомляє Reuters із посилання на джерела в поліції.

Посольство США розташоване в Багдаді в районі урядових будівель та іноземних представництв.

Нагадаємо, уночі проти 3 січня США влаштували ракетний обстріл неподалік Міжнародного аеропорту Багдаду - внаслідок нього, зокрема, був убитий командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані. 

Після цієї події ситуація на Близькому Сході різко загострилася: в Ірані обіцяють помститися США, влада Іраку засудила операцію американців, а Держдеп США закликав американців негайно покинути територію Іраку. Критикують операцію і в США - спікерка Палати представників Конгресу США назвала ракетний удар "невиправданим та провокативним". 

Своєю чергою державний секретар США Майк Помпео заявив, що ліквідація іранського генерала зірвала його "неминучу" атаку і врятувала життя американців. "Ризик нічого не робити був величезний", - заявив він. Трамп же звинуватив Сулеймані у тисячах смертей і сказав, що його ненавиділи навіть в самому Ірані.

Сулеймані називали одним із найвпливовіших осіб на Близькому Сході. ТСН.ua розповідає, хто він такий, чому його вбивство викликало такий резонанс у світі і як тепер може спалахнути чергова гаряча війну на Близькому Сході.

Тисячі людей в Іраку прощалися з вбитим іранським генералом Сулеймані

Тисячі людей в Іраку прощалися з вбитим іранським генералом Сулеймані

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація