В Іраку поліція відкрила вогонь по протестувальниках. Є загиблі

В Іраку поліція відкрила вогонь по протестувальниках. Є загиблі

Сили безпеки розігнали мітингарів.

В столиці Іраку Багдаді для розгону протестувальників, які вимагають розпуску паламенту і дострокових виборів, поліцейські відкрили вогонь. Внаслідок цього загинули двоє демонстрантів.

Про це пише Al Arabiya.

Зазначається, що сили безпеки Іраку розігнали протестувальників на мосту через річку Тигр. Вони відкрили попереджувальний вогонь та застосували сльозогінний газ.

Внаслідок цього від вогнепального поранення на місці загинув один протестувальник, ще один — у лікарні. Щонайменше 25 людей отримали поранення.

Як повідомлялося, протести в Іраку спалахнули у Багдаді ще у жовтні 2019-го року, і поширилися на інші міста країни. Протестувальники виступають проти безробіття, корупції в уряді та низької якості послуг, зокрема відключення електроенергії та нестачі води. Також протестувальники вимагають перезавантаження влади, що утвердилася у країні після американської військової операції у 2003 році. На думку прихильників протестного руху, чинний уряд просякнутий корупцією і не здатен подолати безробіття та надавати державні послуги належної якості. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація