В Іспанії з підземної фабрики тютюну і марихуани врятували шістьох українців

В Іспанії з підземної фабрики тютюну і марихуани врятували шістьох українців

В Іспанії з підземної фабрики тютюну і марихуани врятували шістьох українців

Фото: guardiacivil.es

Працівники нелегального підприємства могли померти від нестачі кисню.

В іспанській провінції Малага правоохоронці викрили міжнародне злочинне угруповання, котре налагодило нелегальне виготовлення цигарок і наркотичних речовин. Про це повідомляє La Guardia Civil.

Виробничу лінію злочинці сховали під землею на глибині чотирьох метрів. Вхід до фабрики був ретельно замаскований – нагорі розташовувалося легальне господарство із конюшнею та іншими фермерськими спорудами. До устаткування людей доправляв спеціальний ліфт. Встановлене обладнання дозволяло випускати понад 3,5 тисячі цигарок на годину.

За підозрою в причетності до злочинної діяльності було затримано 20 осіб, у справі проведено 13 обшуків. Правоохоронцями вилучено більш ніж 150 тисяч упаковок готового до продажу тютюну, майже 18 тисяч кг тютюнового листя, 144 кг марихуани, 20 кг гашишу, а також приховані наркотичні плантації. Керівниками угруповання виявилися громадяни Великої Британії та Литви, котрі переховувалися від переслідування за низку злочинів у своїх країнах.

Вже після затримання головних фігурантів злочину правоохоронці виявили під землею шістьох працівників – українців. Ці люди були виснажені через те, що на глибині після початку слідчих дій і затримань було відімкнено світло, тому не працювали вентиляційні прилади. Робітники відчували нестачу кисню та могли померти від задухи. Іспанські силовики охарактеризували побачені умови перебування, як антисанітарні, та констатували відірваність бранців підземелля від контактів із зовнішнім світом.

"Вони були повністю зачинені та покинуті напризволяще через затримання поліцією інших членів злочинної організації. Котрі не повідомили жодної інформації про цих робітників", - наголошують у цивільній гвардії Іспанії. Правоохоронці не чули криків людей про допомогу, бо об’єкт було виконано з використанням технологій звукоізоляції, щоби приховати шум від виробничого устаткування. Порятунок людей став можливим завдяки наполегливості агентів, які відшукали вхід у бункер і були приголомшені наявністю під землею працівників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація