В Італії українка живе на лавці у парку і нікого до себе не підпускає

В Італії українка живе на лавці у парку і нікого до себе не підпускає

В Італії українка живе на лавці у парку і нікого до себе не підпускає

ТСН відшукала українську адресу жінки у Хмельницькому. 

У соцмережах шукають родичів українки, яка вже кілька місяців живе у парку в італійському Бергамо. До себе жінка майже нікого не підпускає і ні з ким не розмовляє, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

На лавках в парку у Бергамо українські заробітчанки зустрічаються, спілкуються і шукають роботу. От тільки, кажуть, панянка в пальто на лавці не просто тимчасова гостя. На ній вона живе.

Українки поїхала в Італію на заробітки і опинилась без даху над головою

Українки поїхала в Італію на заробітки і опинилась без даху над головою

Ні журналістам, ані простим людям Надя не каже ні слова. Жінка ні з ким не спілкується. Навіть журналісти вимушені приховано знімати все це на телефон. Місцеві кажуть, що жінка не сповна розуму і постійно чогось боїться. Якщо люди несуть теплі речі чи їжу, то вона не приймає.

Чи не єдина, хто говорить із Надією - пані Тетяна. Вона каже, що познайомилася з Надією ще торік, на цьому сАмому місці. Після цього поїхала до України, а коли повернулася в Італію знову - дізналася, що Надія так і живе на лавці. Надія Тетяну впізнала. Нині в неї єдиної бере їжу. Хоча інколи і її теж боїться.

Тетяна та інші українки хочуть, аби Надії хтось допоміг. Клич кинули спочатку у соцмережах. Але чимало людей по різному відгукувалися про Надію. Тому зараз ця сторінка видалена.

ТСН відшукала українську адресу жінки у Хмельницькому. Нікого з родичів там не виявилось. Але сусіди жінку впізнали. Вони кажуть, що Надія з чоловіком Михайлом розлучилась. А зараз навіть судиться з ним за житло. Згадують, що колись вона була звичайною, але після повернення з Італії почала дивно поводитися.

"Я – дружина генерала, донька партизана", - таке кричала. Її навіть у лікарню возили, бо таке казала", - розповідають сусіди.

Попри це жінка знову виїхала до Італії. Коли перебувала за кордоном, помер один із її синів. Але на його похорон та не приїхала. Тому родина припинила з нею спілкуватись. Інший син Надії - Андрій - нині служить у Криму. Після анексії він залишився там. Поїхав до сина і колишній чоловік Надії.

Сама ж Надія живе в Італії на лавці. Як видно з усього, досі має дійсну візу, бо правоохоронці її не чіпають.

Викликали для Надії і "швидку". Але там сказали - жінка не агресивна, тож її не можуть шпиталізувати до психлікарні. Та й нарікань на фізичне здоров'я вона теж немає.

В українському консульстві підтвердили - про Надію знають і намагатимуться вирішити її питання. Тим паче, що жінці може і не має до кого їхати. Але принаймні, частина житла поки що точно є.

Кореспондент ТСН Анна Тітовська

Повʼязані теми:

Наступна публікація