В Італії зросла кількість загиблих від китайського коронавірусу. Інфіковано четверо дітей

В Італії зросла кількість загиблих від китайського коронавірусу. Інфіковано четверо дітей

Фото: Associated Press

Помер 70-річний чоловік.

В Італії зафіксували 12 смерть від китайського коронавірусу, який стрімко поширився у країні, повідомляє агентство ANSA

Помер 70-річний чоловік у регіоні Емілія-Романья, який проживав у Ломбардії. Медики повідомляють, що загиблий у минулому мав серйозні захворювання.

Крім того, 25 лютого, позитивний тест на коронавірус Covid-19 виявили у чотирьох дітей у Ломбардії. Інфікованими виявилися 4-річна дівчинка, двоє 10-річних дітей та 15-річний хлопчик.

Станом на 25 лютого, в Італії коронавірус виявили у 374 людей. Найбільше випадків зафіксовано у Ломбардії - 258, Венето - 71, по три випадки у П'ємонті, Лаціо і Лігурії, по одному - в Марке та Больцано.

Слід зауважити, що громадянин Китаю, який наприкінці січня потрапив до лікарні Рима з коронавірусом, одужав. Його дружина також перебуває в хорошому стані.

Фото: Associated Press

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація