В Ліберії 27 дітей загинули під час пожежі в школі

В Ліберії 27 дітей загинули під час пожежі в школі

Фото: Associated Press

Пожежа сталася в ісламській релігійній школі.

Внаслідок пожежі в ісламській релігійній школі міста Монровія в Ліберії загинули 27 дітей.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Reuters.

Як відзначають в публікації, загорання почалося тоді, коли діти вивчали Коран. Відзначається, що в цей момент всі діти перебували в будівлі, яка була прибудовою до мечеті. Рятувальниками було виявлено не менше 27 тіл загиблих у пожежі. Свої співчуття з трагедії висловив глава ліберійської держави Джордж Веа. Він сказав, що це важка втрата не тільки для сімей жертв, але і для всієї Ліберії.

"Мої молитви йдуть до сімей дітей, померлих в Пейнсвілле в результаті смертельної пожежі, що охопила їх шкільна будівля. Глибокі співчуття виражаються покійним", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

Як повідомлялося раніше, у ніч проти 17 серпня 2019 року в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. Займання сталося на другому поверсі, вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів. Спочатку в ДСНС повідомили, що загинули 8 осіб, постраждали 10, а поліція відкрила кримінальне провадженняПостраждалих госпіталізували до лікарень з опіками різних частин тіла і отруєнням. 

Згодом у мережі з'явилося відео з місця трагедії, очевидці відзняли масштаби пожежі та роботу рятувальних служб. Вдень 17 серпня стало відомо, що кількість жертв збільшилася до 9. Всі перші подробиці страшної події ТСН.ua зібрала в одному матеріалі. Також у суботу стало відомо, що поліція розглядає три основні версії: інсценування з метою приховування вбивства, порушення правил пожежної безпеки та необережне використання вогню гостями готелю. Окремо Державне бюро розслідувань провадить слідство у кримінальному провадженні, в якому фігурують працівники управління ДСНС України в Одеській області – їх підозрюють у неналежному виконання службових обов’язків, які уможливили трагедію.

Неділю, 18 серпня, рішенням обласної ради оголошено днем жалоби за жертвами трагедії в Одеській області. ОДА виплатить матеріальну допомогу жертвам і родинам загиблих. Кожна родина загиблих отримає по 100 тисяч гривень. Компенсацію у розмірі 50 тисяч гривень виплатять тим мешканцям готелю, які були госпіталізовані до реанімаційного відділення і опікового центру міськлікарні №10. 

Прокуратура одеської області повідомила про підозру співвласнику одеського готелю "Токіо Стар" Вадиму Чорному. Його взяли під варту на 60 днів.  Другий підозрюваний у справі щодо пожежі Сергій Дурач переховується від слідства за кордоном. Дурач - бізнес-партнер заарештованого Вадима Чорного. Саме він, за документами, орендував другий поверх закладу, який фактично входив до готельного комплексу. 

Співвласнику готелю "Токіо Стар" в Одесі заочно оголосили підозру

Співвласнику готелю "Токіо Стар" в Одесі заочно оголосили підозру

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація