В ОАЕ влаштували грандіозний фестиваль світла, вогні якого видно навіть із космосу

В ОАЕ влаштували грандіозний фестиваль світла, вогні якого видно навіть із космосу

Фото: ТСН.ua

Фестиваль проводять уже увосьме.

На Близькому Сході запалав південь Перської затоки. Вогні видно навіть із космосу. В Об'єднаних Арабських Еміратах триває фестиваль світла, який зібрав мільйони глядачів з усього світу. Грандіозне шоу, аналогів якому немає, відбувається в місті Шарджа. Із настанням темряви воно перетворюється на справжній вибух кольорів, а історичні будівлі оживають.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Це важко описати словами і варто бачити лише наживо. Церемонія відкриття щорічного фестивалю світла зібрала рекордну кількість глядачів. Провідні світові медіа намагаються передати святкову атмосферу Шарджі. Аби створити цю арабську казку, організатори працювали майже цілий рік.

"Ми зустрічаємось з митцями, дивимось на їхні роботи, обговорюємо кожну деталь. Вони починають працювати, і ми постійно зустрічаємося. Минає 10-11 місяців, аж поки ми все узгодимо і отримуємо кінцевий результат", - говорить керівник департаменту проектів уряду Шарджі Ессам Мохаммед Халіфа.

Фестиваль світла в ОАЕ зібрав рекордну кількість глядачів

Фестиваль світла в ОАЕ зібрав рекордну кількість глядачів

Від шостої вечора мечеті, університети, фонтани стають місцем, де зустрічаються та ринуть у світ танцю тисячі кольорів, розігруються справжні 3D-вистави. Аби побачити їх, на вулиці виходять сотні тисяч людей. У небі – перетинаються стовпи світла, а на набережній Аль-Бухейра взагалі сяє усе – від фонтанів до історичних пам’яток.

З настанням темряви уся Шарджа перетворюється на місце грандіозного ілюмінаційного шоу. Сотні прожекторів, десятки проекторів виводять на найбільш визначні історичні об'єкти фантастичні інсталяції.

Фестиваль світла в Еміратах відбувається вже увосьме. Починали лише з однієї локації, тепер їх майже 20. А для створення інсталяцій тепер залучають найкращих фахівців з Європи. Навіть місцеві дивуються – як можна щороку вигадувати абсолютно нове шоу.

Торік фестиваль відвідали понад півмільйона туристів. Цього року, вочевидь, рекорд буде побитий.

Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація