В ООН переконують, що Асад продовжує напади на мирні сирійські квартали попри резолюцію Радбезу

В ООН переконують, що Асад продовжує напади на мирні сирійські квартали попри резолюцію Радбезу

Фото: Reuters

Також з'являються повідомлення про чергову атаку із застосуванням хімічної зброї.

Незважаючи на вимогу Радбезу ООН про тимчасове припинення вогню на всій території Сирії, удари військ Асада по мирних кварталах, якого підтримують Росія та Іран, продовжуються.

На цьому наголосили представники ООН під час засідання Ради Безпеки, - інформує Центр новин ООН.

Координатор з надзвичайних ситуацій ООН Марк Лоукок підкреслив, що з моменту прийняття резолюції минулої суботи в Сирії відбувається більше бомбардувань та атак, що призводить до більшої кількості загиблих, у тому числі серед жінок і дітей.

Представники ООН наголосили, що резолюції РБ ООН, насамперед 2401, мають бути виконані для того, щоб припинити насильство в Сирії.

Тим часом, ситуація на місцях залишається нестабільною. Мільйони сирійців не можуть отримати доступу до будь-якої допомоги, сотні тисяч людей, зокрема, у Східній Гуті, перебувають у голодній облозі.

Представники ООН також вкотре підкреслили, що розв'язання конфлікту в Сирії має відбуватися виключно мирним шляхом, у форматі Женевських переговорів.

У Сирії урядові війська застосували проти повстанців хімічну зброю

У Сирії урядові війська застосували проти повстанців хімічну зброю

13 січня 2018 року під час атаки сил Асада в сирійській провінції Східна Гута проти мирного населення застосували отруйний газ та повторили атаку 22 січня. Після цього держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Кремль разом із режимом Башара Асада несе відповідальність за загибель людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація