В ООН відреагували на визнання Трампом суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами

В ООН відреагували на визнання Трампом суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами

Миротворець ООН у Голанських висотах на межі між контрольованими Ізраїлем та Сирією територіями. / Фото: Associated Press

Політика Організації залишається незмінною.

Політика Організації об'єднаних націй щодо Голанських висот залишається незмінною – суверенітет Ізраїлю над цією територією не визнається.

Про це заявив речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, коментуючи рішення президент США Дональда Трампа визнати Голанські висоти ізраїльською територією, передає Укрінформ.

"Політика ООН щодо Голанських висот знайшла відображення у відповідних резолюціях Ради Безпеки, і ця політика не змінилася", - сказав Дюжаррік.

Речник генсека ООН зазначив, що згідно з резолюцій, Ізраїль захопив частину території Сирії у 1967 році.

За словами Дюжарріка, позиція генерального секретаря ООН у цьому питанні також залишається незмінною.

Нагадаємо, 25 березня президент США Дональд Трамп підписав указ про проголошення суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. 

Голанські висоти - це спірна територія, яку вважають своєю Сирія та Ізраїль. До 1967 року вони входили до складу Сирії, але армія Ізраїлю захопила більшу частину цієї території під час Шестиденної війни у червні 1967 року. Тепер сирійські та ізраїльські сили розділяє демілітаризована лінія. У грудні 1981 року парламент Ізраїлю ухвалив закон про поширення ізраїльської юрисдикції на Голанські висоти, але ООН не визнала цього рішення.

Ізраїльське селище обстріляли ракетами з Сектора Гази, поранені 7 осіб

Ізраїльське селище обстріляли ракетами з Сектора Гази, поранені 7 осіб

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація