В організмі медика, який лікував потерпілих внаслідок вибуху на військовій базі в Росії, виявили цезій-137

В організмі медика, який лікував потерпілих внаслідок вибуху на військовій базі в Росії, виявили цезій-137

Фото: УНІАН

Це - радіоактивний нуклід.

У медика Архангельської лікарні, який надавав допомогу постраждалим під час вибуху на військовій базі у Сєвєродвінську, виявили в м'язовій тканині радіоактивний нуклід цезій-137. 

Про це повідомило видання The Moscow Times, посилаючись на власні джерела у медичному закладі. Лікар з журналістами не спілкувався, оскільки всі співробітники медзакладу підписали документи про нерозголошення.

Видання повідомляє, що на обстеження до Москви відправили п'ять або шість співробітників лікарні, які спілкувалися з потерпілими. Російське Міністерство охорони здоров'я запропонувало пройти аналізи 60 медикам. У свою чергу видання "Северные новости" пише, що до столиці відправили близько пів сотні співробітників лікарні. Офіційної інформації немає.

Натомість "Інтерфакс" інформує, що уряд Архангельської області не підтверджує інформацію про зараження радіоактивними речовинами одного з лікарів. Видання пише, що усі медики повернулися з Москви до Архангельська. Нікого з них не госпіталізували.

Російське МОЗ інформує, що від 6 до 16 серпня обстеження пройшов 91 співробітник лікарні. "У жодному випадку не виявлено перевищення допустимих рівнів радіоактивності", - сказали в пресслужбі відомства.

Нагадаємо, 8 серпня на території полігона в Архангельській області Росії пролунав вибух. Унаслідок нього загинуло щонайменше семеро осіб - п'ятеро працівників "Росатома" та двоє з міноборони РФ. Невдовзі у регіоні помітили підвищений радіоактивний фон. 10 серпня у "Росатомі" повідомили, що вибухнула реактивна рухова установка, і згодом визнали, що трагедія відбулася "під час випробування нового спецвиробу".

Версії того, що трапилося, різняться. Втім, президент США Дональд Трамп, низка експертів а також представники провідних західних ЗМІ дотримуються думки, що трагедія пов'язана з "Буревісником" – новою ракетою з ядерним реактором.

Що саме думає світ про вибух в Архангельській області – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Рівень радіації після вибуху на військовому полігоні в Росії перевищив норму у 20 разів

Рівень радіації після вибуху на військовому полігоні в Росії перевищив норму у 20 разів

Повʼязані теми:

Наступна публікація